Kaya, 4 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi

Kaya, 4 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi

Ordu’nun Kabadüz İlçesi Yokuşdibi Belde Belediye Başkanı Yener Kaya, yetki ve imkanlara doğrultusunda Yokuşdibi’ni en iyi noktaya taşımaya çalıştıklarını söyledi.

Yokuşbibi Belediye Başkanı Yener Kaya, göreve geldikten Sonra geride bıraktığı 4 yılı değerlendirdi. Yokuşdibi beldesinin her geçen gün tanınan ve turizm merkezi haline geldiğini işaret eden Başkan Kaya, “Yokuşdibi’ni daha iyi bir yere taşımak ve turizm beldesi olması için gece gündüz çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren beldede değişim sürecini başlattık. Bir anda beldeyi tamamen değiştirmemiz mümkün değildi. Fakat bizim üzerinde çalıştığımız projelerimiz 3-5 yıl insanlara cevap verecek şekilde değil, en az 10 yılı kapsayacak şekilde düşünüldü ve uygulandı. Yıllarca sadece sözde kalan ve kimilerince hayal olarak nitelendiren birçok projenin gerçekleşmesi için büyük özveri ve çaba gösterdik” dedi.

“20 YILLIK HAYAL GERCEK OLDU” Başkan Kaya, açıklamasında Ordu’ya gelen ilk üç büyük yatırımdan birisinin beldesine geldiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Ülkemizin 25 büyük yaylasından birisi olan Çambaşı Yaylası’nı 4 yılda bugüne kadar olduğundan daha fazlasıyla tanıtıma ağırlık vererek birçok etkinliğin ev sahipliğini yaptık. Tanıtımlar sayesinde her yıl yaz, kış yaylamıza yüz binlerce vatandaşımız gelmeye başladı.

Yine tanıtımlar sayesinde Çambaşı Yaylası esnafın iş yaptığı, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin dopdolu yapıldığı bir yer halini almaya başladı.

İlk defa 1989 yılında Çambaşı Kayak Merkezinin yaylaya yapılması düşünülmeye başlamış ve bizim dönemimize kadar aradan geçen zaman diliminde tesis için çok ciddi adımlar maalesef atılamamıştır. Bizler gecemizi gündüzümüze katarak kimilerince hayal olarak nitelendirilen Çambaşı Kayak Merkezi’ni gerçekleştirmeyi başardık. Önümüzdeki kış içerisinde Çambaşı’nda Karadeniz’in en büyük kayak merkezi hizmete girmiş olacak. Kayak merkeziyle birlikte beldemiz birçok yatırımcının gözdesi oldu. İleriki günler içerisinde turizme yönelik beldemize ciddi yatırımlar gelmeye devam edecek.” Beldede alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerinin altını çizen Kaya, sorunsuz belde olma yolunda hızlı ilerlediklerini vurguladı. Yokuşdibi beldesinin kendilerinin döneminde sıcak asfaltla tanıştığına dikkat çeken Kaya, “Beldemizdeki elektrik hattını yer altına aldırarak belde içerisini sıcak asfalt yaptırdık. Bunun yanında merkez ve mahallemizde kaldırım ve yol çalışmalarına ağırlık verdik. Beldeye ve yaylamıza ulaşımı sağlayan karayolunda genişletilme yapılması için birçok görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeler Sonucunda geçen yılın Son aylarında Kabadüz Çambaşı arasının genişleme ihalesi yapıldı. Yine devam eden çalışmalarımız neticesinde Ordu Kabadüz arasındaki yol ilçemize yakışır bir şekilde yapılacak” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile