Kızılinler-Eşenkara Termal Projesi Tanıtıldı

Kızılinler-Eşenkara Termal Projesi Tanıtıldı

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakalı, Kızılinler-Eşenkara Termal Sağlık Merkezi'nin (ESOPYA) kentin ve Türkiye'nin gelecek vizyonuna büyük katkı sağlayacağını söyledi.

RoofGarden Otel'de basın mensupları ile biraraya gelen Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ESOPYA projesinin tanıtımı ile ilgili yaptığı konuşmasında, 'ESOPYA Projesi'nin kentin ve Türkiye'nin gelecek vizyonuna katkı sağlayacağını belirterek, 'Kızılinler Termal Bölgesi'nin sadece Kızılinler köyünden ibaret değildir. Belediye olarak kendi sınırlarımız içindeki bölgeyle ilgili planlama yaptık. Türkiye, jeotermal kaynaklar bakımından dünyanın en şanslı ülkelerinden biri, Avrupa'nın en iyisi, dünyanın ise 7. büyük ülkesi olarak biliniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhuriyetin 100. yıl projeksiyonunda Türkiye'de 9 ayrı bölgeyi termal turizm bölgesi olarak belirliyor. Bu bölgelerden Eskişehir'in içinde bulunduğu bölge Frigya Termal Turizm Bölgesi olarak işaretlendi. 9 bölgeden 4'ünde turizm master planı yapıldı. Plan yapılan bölgeler içinde Eskişehir'de yer alıyor'' dedi.

Başkan Sakallı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kızılinler bölgesinde plan yapma yetkisini bölge sınırları içinde kalan ilgili belediyelere verdiğini belirterek, 110 milyon metrekarelik bölgede Odunpazarı Belediyesi sınırları içinde yer alan 16 milyon metrekarelik alanda çalışma yapıyoruz. Odunpazarı Belediyesi'nin yaptığı bu proje, bir başka projenin alternatifi ya da rakibi değil, yapılmakta olan bir projenin kendi bölgemizle ilgili çalışmasından ibarettir. Zaten Kızılinler-Eşenkara projesi sadece bir belediyenin değil Tüm Eskişehir'in ortak projesidir. Bölgedeki termal turizm alanlarını ve kullanma dengesini korumak için çalışıyoruz. Bu proje Eskişehir'in gelecek tasarımındaki en önemli projektörlerden biridir. Eskişehir'deki atanmışlar ve seçilmişler kısacası herkes bu projeye destek verirse Eskişehir'in kaderi değişir. Eskişehir ya burada bir kırılma noktası meydana getirebilecek ya da daha önce olduğu gibi, birçok fırsatı kaçırdığımız gibi bunu da kaçıracağız. Ben ümit ediyorum ki kentteki herkes Eskişehir'e çağ atlatacak bu projeyi layıkıyla değerlendirir'' diye konuştu.Başkan Sakallı, Bölgenin Frigya dönemine ait tarihi ve kültürel değerlerinin bulunduğu bir alan olduğunu vurgulayarak, 'Kızılinlerde ilk sondaj çalışmaları 2006 yılında başlatıldı. 6 ayrı yerde yapılan çalışmaların üçünde 32 derece ve 52 derecelik sular bulundu. Bölgede daha sıcak suların bulunması için çalışmalar da yapılacak. Ayrıca, bölgede sağlık alanları, turizm tesis alanları, kür merkezi, kür parkı, üniversite alanı ile sosyal kültürel alanlarının yer alacağını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile