Nigde'de Il Afet Risk Azaltma Plani Toplantisi Yapildi

Nigde Valisi Yilmaz Simsek baskanliginda, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü koordinesinde Il Afet Risk Azaltma Plani Toplantisi yapildi.

Vali Simsek, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, afetlerin hayatin bir gerçegi oldugunu belirtti.

Türkiye'nin cografi konum bakimindan yüksek düzeyde afet riskine sahip oldugunu aktaran Simsek, sunlari kaydetti:

"Afet olmadan önce can ve mal kayiplarini en aza indirmek bizim elimizde. Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanliginin genelgesi kapsaminda, ilimizde risk azaltma planlarinin hazirlanmasi isine, subat ayinda gerçeklestirdigimiz toplantiyla baslandi. Bu kapsamda deprem, taskin, sel, kütle hareketleri, meteorolojik afetler ve endüstriyel kazalar olmak üzere 5 afet türü seçilerek, çevrimiçi ve yüz yüze olmak üzere 35 kurumun katilimcilariyla 2 çalistay düzenlendi. Bu çalistaylar sonucu 11 amaç, 29 hedef ve 57 eylem belirlendi. Ilimiz için plan hazirlanmasi tamamlanarak, Il Risk Azaltma Plani kitap olarak basildi. Bu asamadan sonra sorumlu ve destekleyen kurumlarimizla koordineli bir sekilde planimizda yer alan eylemlerin hayata geçirilmesi süreci izlenecek."

Vali Simsek ve protokol üyeleri, konusmanin ardindan Manavgat'ta meydana gelen orman yanginina destek için Nigde'den giden itfaiye, AFAD ve Türk Kizilay personeline tesekkür belgesi verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile