UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet Açıklama Yaptı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, yeni teşvik sisteminde, Uşak'ın 3. bölgede yer almasına karşın, 4. bölgede yer alması kanaatini taşıdıklarını söyledi.

Kuvvet, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni teşvik sisteminin bölgesel haritasına bakıldığında, Uşak ile Manisa'nın 3. bölgede yer aldığını, ancak iki kentin eşit ekonomik güce sahip olmadığını savundu.

Kütahya ve Afyonkarahisar'ın 4. bölgede yer aldığını, Uşak'ın 3. bölgede yer almasının kendilerini düşündürdüğünü ifade eden Kuvvet, ''Biz Uşak'ın 4. bölgede yer alması gerektiği kanaatindeyiz. Çünkü Uşak, 3. bölgede yer alan illerin ekonomik şartlarını taşımıyor. Sektörel ve il bazlı desteklerin tam olarak açıklanması ile yasayı daha doğru yorumlayabileceğimizi düşünüyorum'' dedi.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım da geri dönüşüm üssü olan Uşak'ın, sektörün yüzde 75'lik bölümüne sahip olduğunu, sağlanacak teşviklerin kent için önemli olduğunu kaydetti.

Her ilin, kendi dinamikleri doğrultusunda yatırımların gerçekleştiğini belirten Yıldırım, ''Uşak'ın yeni teşvik paketinde 3. bölgede yer alması, yeni yatırım çekme konusunda bazı sıkıntılar doğuracak. Manisa, Gaziantep ve Mersin gibi illerle aynı grupta bulunan Uşak'ın 4. Bölgede yer alması gerekir'' diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile