Başkan Altepe: Bursa Turizmde Merkez Olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın hızla geliştiğini belirterek, Yenişehir Havaalanı’nın aktif kullanılmasıyla ve ‘Bursa Havayolları’nın kurulmasıyla kentin turizm merkezi olacağını söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında Bursa’nın son yıllarda yapılan yatırımlarla dünyaya örnek olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bursa tarihi, kültürü, sporu, sağlık ve termal değerleri başta olmak üzere turizm zenginliğiyle dikkatleri çekiyor.

Arap Birliği Turizm Teşkilatı desteğiyle 22 Nisan’da Bursa’da gerçekleştirilecek ve 15 Arap ülkesinden turizm temsilcilerinin katılacağı ‘Bursa Arap Turizm Buluşması’, önemli bir fırsat. Arap ülkelerinin hedefi Bursa, bizim hedefimiz de turizmdir. Bu organizasyonda Bursa ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirileceğini konuşup değerlendireceğiz. Yeni yasa Arapların Türkiye’de gayrimenkul edinmelerine de imkan tanıyacak. Bu gelişmeler bu ülkeleri Türkiye’ye ve Bursa’ya daha da yakınlaştıracak. Bu da Bursa turizmine katkı sağlayacak.” diye konuştu.

BURSA HAVA YOLLARI GELİYOR
Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Apron Jet öncülüğünde ‘Bursa hava yolları’nın kurulacağına işaret eden Başkan Altepe, “Bursa önemli bir çalışmanın eşiğinde. Bursa’dan değişik merkezlere hava ulaşımı sağlanması için Apron Jet ile Arap Birliği Turizm Teşkilatı arasında ortaklık kuruldu.” bilgisini verdi.

Başkan Altepe, Bursa’da daha önce hava yoluyla ilgili yapılan çalışmalardan sonuç alınamadığına da değinerek şunları kaydetti: “Bursa’da bu işi çözmemiz gerekiyor. Başlatılan çalışmalar başarılı olmak zorunda. Projeyle ilgili herkes aidiyet hissetmeli, çünkü bu proje tüm Bursa’nın projesidir. Bursa’nın önemli şirketleri, kent dinamikleri projeye tam destek vermeleri ve altyapının oluşturulması gerekir. Merkezimiz Bursa olmalıdır. Güçlü bir organizasyonla, herkes üzerine düşeni yapacaktır. Bursa, çok büyük bir yükselişte. Oteller, spor tesisleri, uluslararası organizasyonların yapılacağı mekanlar yeni yeni yapılıyor, sanayi hızla gelişiyor. Dünyanın da Bursa’ya ilgisi artıyor. Bursa turizmde önemli bir merkez olacak.”

Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahd Al-Fuhaid ile önemli bir ortaklığa imza atan ve Bursa’da bir hava yolu şirketi kurma girişimlerine başlayan Apron Jet Havacılık CEO’su Zafer Yeşilgül de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Vali Şahabettin Harput’a havayoluna verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

Bursa’da uluslararası alanda hizmet verecek ‘Bursa hava yolları’nın detaylarını anlatan Yeşilgül, “Bursa çok şanslı. Burada kurulacak olan şirket iç hatlarda önce Diyarbakır, Erzurum ve Trabzon’a, daha sonra Adana, Antalya ve Ercan’a; dış hatlarda da ilk etapta Cidde ve Dubai ile devamında da Almanya veya Balkanlar'dan birer kente ulaşımı sağlamayı hedefliyoruz. Bursa’da iyi bir yolcu potansiyeli var.” şeklinde konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş da Bursa’daki çalışmalarla kentin turizm potansiyelinin artacağına işaret etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile