Elbistan'da 'Alisveris Bayrami' Coskusu

Elbistan'da 'Alisveris Bayrami' Coskusu

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde, ’Esnafimin Yanindayim’ projesi çerçevesinde ’Alisveris Bayrami’ düzenlendi.

Birçok ürün, bir günlük özel indirimlerle müsterilerin begenisine sunulurken; vatandaslar da hem bayramlik hem de evlerinde ihtiyaç duyduklari ürünleri uygun fiyata almanin keyfini yasadi.

Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, etkinlik sayesinde hem esnafin hem de vatandaslarin kazandigini belirterek, “Caddemizde bayram havasi olusturan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Elbistan Belediyesi, geçtigimiz yil pandemi ve sokaga çikma kisitlamalari nedeniyle yerel esnafa destek olma adina kentin 3 ana caddesini ‘alisveris bayrami’ ile adeta panayira çevirmisti. Hem esnafin hem de vatandaslarin büyük destegi ile karsilanan projenin 2022 yili ayagi; geçen yil oldugu gibi Dulkadiroglu Caddesi’nden basladi.

‘Alisveris bayrami’ için trafige kapatilan cadde balonlar ve bayraklarla süslendi. Caddedeki tüm esnaflar, bayrama saatler kala hazirliklarina basladi.

Ürünlerinin bir kismini cadde ortasinda sergileyen esnaflar, yaptiklari indirim oranlarini etiketlere yazarak müsteri bekledi. Kirtasiye, gelinlik ve giyim magazalari ve diger esnaflar da yüzde 50’ye varan indirimler yapti. Havanin da güzel olmasini firsat bilen vatandaslar, aileleri ile birlikte alisveris için caddeyi doldurdu.

Caddeye gelen vatandaslarin büyük kismi ise, bayramlik için alisveris yapmak istediklerini ifade ettiler.

Ev tekstili, hali gibi ürün ve kiyafet ile ayakkabilardaki indirimleri firsat olarak gördüklerini dile getiren vatandaslar, “Önümüz bayram olunca çocuklara bayramlik almak; evimizde ihtiyaç duydugumuz seylere bakinmak için geldik. Indirim firsatiyla da bunlari aldik. Hem bütçemiz rahat etti hem de esnafimiz kazandi. Bu etkinlikte emegi geçenlere ve esnaflarimiza tesekkür ediyor hayirli isler diliyoruz” dediler.

Esnaflar ise, yogunlugun ve vatandaslarin ilgisinin kendileri açisindan önemine degindiler. Yogunlugun sirkülasyon olusmasini sagladigini vurgulayan esnaflar, “Bayram öncesi bizler açisindan bir canliliga sebep oldu. Caddemizi dolduran tüm vatandaslarimiza tesekkür ediyoruz. Bu kampanyadaki destegi ve çabasindan dolayi Elbistan Belediye baskani Mehmet Gürbüz basta olmak üzere emek veren herkese ve vatandaslarimiza sükranlarimizi sunuyoruz” ifadelerinde bulundular.

Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz de, yerel esnafi destekleme adina ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.



Bu amaçla geçtigimiz yil baslatilan ‘Esnafimin Yanindayim’ kampanyasini geleneksel hale getirme yolunda bir adim daha attiklarina deginen Baskan Gürbüz, “Birlik ve beraberligin, paylasmanin ve dayanismanin simgesi olan Ramazan ayini idrak ediyoruz. Bu kampanya ile Ramazanin ruhuna uygun olarak esnaf-belediye-vatandas dayanismasi içindeyiz. Ilkini geçtigimiz yil düzenlemistik. Ramazan ayi süresince diger caddelerimize de bu söleni tasimayi düsünüyoruz. Bu güzel tablonun olusmasina katki sunan esnaflarimiza ve vatandaslarimiza tesekkür ediyorum” degerlendirmesini yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile