Fiyatı Düşünce Tane İle Satılmaya Başlandı

Fiyatı Düşünce Tane İle Satılmaya Başlandı

Tokat’ın Niksar ilçesinde kavun ve karpuz üreticisi fiyatların düşmesi sonucu artık kilo ile değil tane ile ürününü satmaya başladı.

Türkiye’de sezon öncesinde yüksek fiyatla satılan kavun ve karpuz yaz ayı ile birlikte düşüşe geçti. Karpuzun kilogram fiyatı marketlerde 40 kuruşa kadar düşmesi üreticiyi üzerken, tüketiciyi sevindirdi. Niksar ilçesine bağlı Mahmudiye köyünde karpuz ve kavun üreticileri de ürünlerinin para etmemesinden yakındı. Mahsulü tarlada kalan çiftçinin karpuzunu traktör kasasında mahalle mahalle gezerek satmaya çalıştığını belirten karpuz üreticisi Fatih Doğan, girdi fiyatları arttığı için maliyetleri karşılamakta güçlük çektiklerini söyledi.

Ürünlerini almaları için adeta tüccarlara yalvarır duruma geldiklerini ifade eden Doğan, “Patateste de durum içler acısı, ürünler tarlada yanmaya terk edildi. Üretimimizi ürün çeşitliği ve hayvancılık yaparak sürdürmeye çalışıyoruz ama hayvancılıkta bitme noktasına geldi. Elimiz kolumuz bağlı, gübre fiyatları arttıkça arttı, mazot fiyatları almış başını gidiyor, diğer taraftan bankalara olan kredi borçlarımız iyice bizleri sıkıntıya soktu. Çiftçi, üretici perişan durumda, bu yılı nasıl geçireceğiz bilmiyoruz. Çiftçiye kimse sahip çıkmıyor ve çiftçi bitme noktasına geldi” diye konuştu.

Bu arada Mahmudiye köyünde 400 dönümde yaklaşık bin 500 ton kavun elde edilirken, 2 bin ton civarında da karpuz üretildiği, fiyatların düşmesi ile karpuz ve kavunun artık kilo ile değil tane ile satmaya başladığı kaydedildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile