Geri Dönüsümde Bayrakli Farki

Geri Dönüsümde Bayrakli Farki

Bayrakli Belediyesi, her ay yaklasik 100 ton ambalaj atigini geri dönüsüm ile ekonomiye kazandiriyor. Yilda ortalama 10 bin ton atik toplayan belediye bu çalismalariyla vatandasin da takdirini toplarken, Belediye Baskani Serdar Sandal, “Daha yasanabilir bir dünya istiyoruz. Gelecek nesiller için daha güzel bir Bayrakli birakmak adina var gücümüzle çalisiyoruz” dedi.

Çevre kirliligini önlemek ve geri dönüsümü mümkün atiklari ekonomiye yeniden kazandirmak için çalismalar yürüten Bayrakli Belediyesi, daha yasanabilir ve temiz bir Bayrakli için çalismalarini sürdürüyor. Bu çerçevede her ay karton, plastik ve kâgittan olusan yaklasik yüz ton ambalaj atigini geri dönüstüren belediye, yillik ortalama 10 bin ton karisik atik malzemelerini de ekonomiye kazandiriyor. Sifir Atik Projesiyle; is yerleri, fabrikalar, kamu kuruluslari ve hastaneler, muhtarliklar, siteler ve apartmanlara yerlestirilen konteynerler araciligiyla biriktirilen atiklar, bulunduklari yerde ayristirilarak toplaniyor. Iklim Degisikligi Ve Sifir Atik Müdürlügü ekipleri, ambalaj atiginin disinda ayrica bitkisel yag, cam atigi ve pil gibi geri dönüsümü mümkün olan atiklari da kaynaginda ayristirarak topluyor.

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, gelecek nesillere daha yasanabilir bir dünya birakmak istediklerini ifade ederek, "Bayrakli Belediyesi olarak baslattigimiz sifir atik projesi ile hem sokaklarimizdaki hem de hizmet binalarimizdaki atiklari kaynaginda ayristirarak topluyor ve her yil binlerce ton atigi ekonomiye geri kazandiriyoruz. Biz bu konuda üzerimize düsenin en iyisini yapmaya gayret ederken, vatandaslarimizin da bu konuda daha duyarli olmasini temenni ediyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile