TÜGİAD tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, yılın ilk çeyreğinde sağlanan yüzde 3,2'lik büyümeye en büyük etkenin dış talepteki artış olduğuna işaret edilerek, büyümeye dış talep katkısının 4,5 puan iken, iç talep katkısının eksilerde olduğuna dikkat çekildi. Aydın, ''Verilere göre iç talebin büyümeye katkısı üç yıl aradan Sonra ilk kez negatif oldu. İç talebin büyümeye katkısı azalırken, beklenildiği gibi dış talebin etkisi yüksek oldu. Geçtiğimiz yılın 4'ncü çeyreğinde dış talebin büyümeye katkısı 3,2 puandı. Bu rakam 2012'nin ilk çeyreğinde 4,5 puana çıktı. Avrupa Birliği ülkelerindeki ekonomik krizlere rağmen dış talepte elde edilen bu artış gerçek anlamda büyük başarıdır'' diye konuştu.
-''Piyasalarda bahar havası''
Üretici fiyatları endeksi ve tüketici fiyatları endeksindeki gerilemenin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Aydın, açıklamasına şöyle devam etti; ''Enflasyondaki düşüş, önümüzdeki aylarda da devam edeceğe benziyor. Yıllık bazda ÜFE'nin TÜFE'den daha az yükselmesi, üretim bakımından daha olumlu bir Sonuç. Bu Sonuç, maliyetlerin daha az arttığının göstergesi. Türk ekonomisi bir yandan büyürken, diğer yandan fiyatların gerilemesi Son derece anlamlı. Avrupa pazarının içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen Türk ekonomisinde oluşan olumlu tablo piyasalara bahar havası yaşatıyor.''
Muhabir: Hüseyin Karatepe
Yayıncı: Abdullah Kıratlı
TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Aydın Açıklama Yaptı
Türkiye Genç İşadamları Derneği Ankara Şubesi Başkanı Barış Aydın, 2012 yılının ilk çeyreğindeki ekonomik büyüme ile Haziran ayı enflasyon rakamlarının memnun edici olduğunu belirterek, ''Bu sonuçlar, ekonomi politikalarının doğru yolda seyrettiğinin göstergesi'' dedi.



















