Vali Yılmaz'dan Sanayicilere Çağrı

Vali Yılmaz'dan Sanayicilere Çağrı

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, sanayicilere çağrıda bulunarak, “Sermayemizi bir araya getirelim, dışarıda büyüyemiyorsak organize içerisinde büyüyelim” dedi.

Tokat Organize Sanayi Bölgesi ve Halkbank arasında imzalanan kredi protokolüyle Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren firmalara, bankanın enerji verimliliği ve yenilebilir enerji kredisi ürünlerini uygun koşullarda kullanma fırsatı sunuldu. Halkbank A.Ş. Samsun Bölge Koordinatörü Erdoğan Başıhoş, yapılan kredi protokolüyle dış ticaret finansmanı açığına katkı sağlayacak enerji verimliliği kredisinin büyük önem arz ettiğini ve OSB’de ki tüm firmaların bu krediden yeterince faydalanacağını umduğunu söyledi

Vali Şerif Yılmaz ise OSB’deki tüm firmaların kredi imkanının yanında bankacılık işlemleriyle ilgili de bir takım ayrıcalıklar ve maddi bakımdan da kolaylıklar sağlanacağını belirtti.

Tokat OSB’nin mevcut durumuyla ilgili değerlendirme yapan Vali Yılmaz, Tokat Organize Sanayi Bölgesi’nin son üç yılda yaptıkları çalışmalarla kendi kendine ayakta kalabilecek ender OSB’lerden biri konumuna geldiğini kaydetti.

OSB’lerin devletten başka bir kaynakla hayatını devam ettirme şansı olmadığını ifade eden Vali Yılmaz, “Biz, Tokat Organize Sanayi Bölgesi’nde kendi öz gelirleri, müteşebbislerimizin sağladığı kaynaklar ve OSB’nin yaptığı gelir getirici faaliyetlerle süreci yönetmeye çalıştık. Bugün Tokat Organize Sanayi Bölgesi kendi kendine ayakta kalabilecek beklide bölgemizdeki ender OSB’lerden biri haline geldi. Bunda emeği olan, katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Yılmaz, ayrıca sanayicilere çağrıda bulunarak, “Bizim her zaman söylediğimiz şey şu: ‘Sermayemizi bir araya getirelim. Dışarı da büyüyemiyorsak organize içerisinde büyüyelim.’ Devletimizin verdiği imkanları azami seviyede kullanmalıyız. En son çıkan yatırım teşvik paketiyle Tokat Organize Sanayi Bölgesi olarak altıncı bölgeden istifade edebilme imkanımız var” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol, Tokat Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Vali Şerif Yılmaz ile Halk Bankası Samsun Bölge Koordinatörü Erdoğan Başıhoş arasında imzalandı. İmza töreninde Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, Tokat OSB Müdürü Şerafettin Pervanlar da hazır bulundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile